blir det kanskje...
er i alle fall i full gang, er hjemme pga ryggen og har tid i massevis
og når det beste for meg er å stå rett opp og ned, så passet det ganske bra
med julebakst
DELFIAKAKE - KRUMKAKER - SKRULL - SANDKAKER - BERLINERKRANSER
De unge er så glad i delfiakake, så det er et must å ha på bordet
hvert år.
Sandkakeformene er arvet av "bestemor" Ane - kjempestas
å kunne ta de i bruk
De er laget ved Florvåg bruk, 30 stk og kostet 10,50
Lurer på hva de hadde kostet idag:)
...............
Her er oppskriftene jeg har brukt
og er kjempegode
Delfiakake
2 1/2 pl. kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
1 pl delfiafett
2 egg
2-3 ss sukker
1/2 pk Per kjeks
1 pose seigmenner/seigtopper
Smelt sjokoladen sammen med kaffen ved svak varme, smelt delfiafettet ved svak varme
visp eggedosis av egg og sukker, tilsett sjokoladen og visp godt
tilsett avkjølt delfiafett, litt om gangen, visp godt til en jevn og fin røre
legg lagvis i formen sammen med kjeks og seigmenner
seigtopper på toppen
putt i frysen
Krumkaker
125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
4 egg
2 dl vann
litt vaniljesukker
visp eggedosis, rør i smeltet smør
tilsett vann og siktet mel
Skrull
Samme som krumkaker
men kaken rulles enkelt og greit
på en tynn stokk
Berlinerkranser
2 eggeplommer, hardkokte
2 eggeplommer, rå
125 g sukker
250 g meierismør
300 g hvetemel
Pynt: 1 eggehvite, perlesukker
Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå. Tilsette sukker og visp godt. Bland vekselsvis i romtemperert smør og mel. Avkjøl deigen. Trill den ut i tynne pølser. Form som kranser. Legg på bakepapir, pensle med eggehvite og dryss på perlesukker.
stekes 180 grader ca 10 minutter.
Sandkaker
200 g smør
180 g sukker
1 egg
75 g hakkede mandler
ca 300 g hvetemel
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og mandler, sikt på hvetemel og arbeid deigen jevn. La den hvile en time.
Smør sandkakeformerne og trykk deigen ut i formene. Ta så mye deig at formen ikke syns gjennom.
Smør sandkakeformerne og trykk deigen ut i formene. Ta så mye deig at formen ikke syns gjennom.
Stekes på nederste rille ved 185 grader ca 20 minutter.
Avkjøl og ta kakene ut av formene ved å banke lett på formen på en skjærefjøl.
Avkjøl og ta kakene ut av formene ved å banke lett på formen på en skjærefjøl.
- Lykke til -
Så flink du har vært:) Gleder meg til å smake på krumkakene. (om jeg får da, hehe)
SvarSlettKlart det vennen <3 pepperkaker og kakemenn vil svigermor smake hos deg :)
SvarSlettnam nam nam :P Håper det er noe igjen når vi kommer med eggene..
SvarSlett